Waarom Stoppen met Roken?

Waarom Stoppen met Roken?

Stoppen met Roken houdt in dat men ervoor kiest geen tabaksproducten meer te gebruiken. Over het algemeen is het stoppen met roken niet eenvoudig. Dit is vanwege het gegeven dat nicotine zowel een psychologische- als een fysieke verslaving teweeg brengt. Om te stoppen met roken is ook psychologische en farmacologische hulp is beschikbaar. Waar stoppen met roken echter mee begint is een duidelijke motivatie. Je moet weten waarom het stoppen met roken belangrijk voor je is. Onderstaande pagina's bieden informatie over de schadelijke gevolgen van roken. Let wel: het roken van tabaksproducten is een belangrijke doodsoorzaak wereldwijd, aldus de Wereld Gezondheids Raad!

Gevolgen van Roken op een Rijtje:

Australië heeft een serie spotjes uitgezonden over de gevolgen van roken, die ik voor u verzameld heb én van een Nederlandse ondertiteling heb voorzien. Pas op dit Filmpje kan confronterend zijn!

Voor mannen is er een extra reden om de sigaretten de deur uit te doen. Roken verhoogt namelijk de kans op een erectiestoornis, zelfs al leven ze verder heel gezond. Hoe meer sigaretten ze roken, hoe groter de kans is op een disfunctie.

In 3% van alle gevallen waarin kankers wordt gediagnosticeerd, gaat het om mondkanker. In Nederland gaat het elk jaar om zo'n 550 mensen per jaar, in Vlaanderen om zo'n 300 gevallen jaarlijks. Tabaksgebruik is een belangrijke veroorzaker van deze verschrikkelijke ziekte...